Intimidating TBR TAG


Благодаря на Юли, че ме е тагнала! 

Естествено, с времето за правене на тагове съм винаги назад, но нека да се направим на приятно разсеяни.

Няма да си говоря празни приказки този път, а направо си започваме по същество.

1. Книга, която си бил/ла неспособен/бна да завършиш…


Преди бях голям мазохист и дали харесвам, или не харесвам дадена книга си я довършвах. Но за щастие, или не - нещата се промениха. Сега изобщо не може никой да ме накара да довърша нещо, което не ми харесва. Всяка книга има максимум 100 страници, за да ми хване вниманието напълно и да ме накара да искам да я довърша. Има толкова други книги, които си чакат реда, че не ми изглежда приемливо да ги отлагам за по-дълго време. 

2. Не съм прочел/ла тази книга, защото не съм имал/ла време…Поздравления за тези, които като си вземат дадена книга я прочитат веднага! За нас - останалите, остава само хленченето как не сме прочели новата ни придобита по един или друг начин книга, защото сме "отговорни" и достатъчно "организирани" същества, че да направим така, че да я прочетем веднага. А, то след това излизат и други, и .....
Знаете ли от колко време имам "Никога достатъчни"? Зимния панаир на книгата. Имам ли желание за нея? Да, но чаках времето да се затопли, защото исках да я чета през пролетта и лятото, а сега единственото ми желание е да се освободя от задачите, свързани с университета и да си я прочета най-доволно.

3. Не съм прочел/ла тази книга, защото е продължение…Обичам да мета поредици, особено когато се вижда потенциалът в първата книга. Та ако не съм прочела все още дадена книга, то е или защото първата не ми е харесала, или защото нямам време. 
Пример: 
Братството на черния кинжал - скъсани отношения, никога няма да се върна там. 
Духовна връзка - изчерпани са от българския пазар и ако искам да си довърша поредицата ще трябва да си я поръчвам на английски.

4. Не съм чел/ла тази книга, защото прочетох друга книга на този автор и не я харесах…


След "Къде си, Аляска" нямам дори една капка желание да прочета останалите книги на Джон Грийн, та дори и по всички филми да направят. Не си повтарям грешките. Времето ми е ценно! 
Същият случай е и с Колийн Хувър - "Без Хоуп", някак си останалите нейни книги ги гледам с кос и лош поглед. Да стоят далеч от мен.

5. Не съм чел/ла тази книга, защотот е ОГРОМНА…
По-скоро не съм чела книгата, защото е ОГРОМНА, а аз нямам време за отделяне на нещо, което е повече от 400 страници в момента. Така че останалите книги от "Колелото на времето" ще си ме чакат на есен.

6. Не съм прочел/ла тази книга, защото я купих заради корицата, а после прочетох ревютата…
В репертоара ми на читател такова нещо не се е случвало досега. Или поне така мисля, а пък и започнах да си взимам все повече книги от библиотеката, така че и да не ми хареса - не е проблем.

7. Най-плашещата книга в TBR-а ми е…
Не знам какво да разбирам под плашещо.. Плашещо като: а) ще ме остави емоционална развалина?; б) повече е от 400 страници?; в) лоши ревюта, които са ми преобърнали първоначалните очаквания?; г) корицата е страховита (досега не съм се страхувала от корица на книга, дори не знам какво трябва да е изобразено, за да ме уплаши?!?) или д) книгата е ужас (въпреки че в днешно време най-големия ужас е да се събудя в свят, който няма пица или Интернет! Не почвайте да плачете сега, просто пример е!)
Ако е отговор А) - може би ще посоча "Империя на бури"
Б) - ще е някоя от "Колелото на времето" или останалите две от "Възмездителите", въпреки че чак да си гриза ноктите от страх заради тях, няма как да се случи.
А за останалите си нямам и на идея какво да дам като пример ...  

Comments